В Іспанії відкрили спортзал, де можна займатися спортом голяка


Голим відвідувачам надаються рушники - щоб їхні тіла не ковзалися на тренажерах. В іспанському містечку Аррігорріага, розташованому в провінції Біскайя (Країна Басків) відкрився перший в королівстві гімнастичний зал для нудистів, передає BBС.


Спортзал там працював і раніше, але тепер він перейшов у нудистський режим. Причини такого рішення - суто економічні, запевняє господиня закладу, відомого під назвою Easy Gym. "З настанням кризи в наш спортзал стало приходити менше відвідувачів. Я сама не нудистка, хоча і не особливо сором'язлива. Однак своє рішення я прийняла виключно через гроші", - пояснила Мерч Ласека. Перед переходом в нудистський режим власниця спортзалу вирішила дослідити економічну кон'юнктуру. Виявилося, що городяни вже звикли оголюватися в громадських місцях - голяка плавають у двох басейнах.

А в сусідньому містечку Сопелана щорічно влаштовується нудистський пробіг. Всього в Країні Басків 12 нудистських пляжів, а по всьому узбережжю Іспанії - ще більше. Між тим, скептики вважають, що заняття спортом голяка - не велике задоволення. Спортивні одяг та білизна, впевнені вони, були розроблені не тільки з міркувань пристойності, а й практичної користі. У зверненні до відвідувачів спортзалу власниця підкреслює, що надає відвідувачам рушники - щоб вони не ковзалися на тренажерах. Щоправда, не всі любителі спорту погоджуються користуватися обладнанням, на якому сиділи голі ентузіасти.

tsn.ua