Нудист або натурист? Фото. (нудистські фото)

Нудист або натурист? Фото. (нудистські фото)Знаєте, що об'єднує Айседору Дункан, Бернарда Шоу, Альбера Камю і Максиміліана Волошина? Всі вони любили не у справі оголити свої гарні і не дуже тілеса на пляжі. Так бомонд тоді підкреслював свою особливість: не прийнятний ми, мовляв, ваших суспільних норм і правил. Нині нудизм не тільки в моді, але і практично набув масового характеру. І якщо ви теж прихильник відпочинку "au naturel" і роздумуєте до цього "неприкритому" руху примкнути, ласкаво просимо на екскурсію по самим голим місцями світу ...


Головне для початку визначіться, нудист ви чи натурист. Яка різниця, запитаєте ви? Це з боку все виглядає однаково, а насправді, як люблять доводити з піною біля рота натуристи зі стажем, між цими двома поняттями існує величезна різниця. Нудисти (від латинського "nudus" - голий) - це просто громадяни, яким подобається загоряти голяком, а натуристи (від англійського слова "nature" - природа) сповідують філософію єднання з природою, об'єднуються в спеціальні клуби і навіть у звичайному житті намагаються якомога рідше надягати одяг. Любителів просто "подивитися на голих жінок" вони у свої ряди не приймуть ні за що: натуристи (ну, принаймні, згідно з їх маніфестам) дивляться на людське тіло як на нормальну, природну суть, в якій немає нічого непристойного. Тому і про секс в оточенні голих тіл не думають. І якщо ви відчуваєте в собі сили стійко витримати кілька годин в компанії десятка голих жінок і чоловіків, приєднуйтесь.
Долучитися до "голої правди" найпростіше на нудистських пляжі рідного міста, а є вони практично скрізь. У Москві це Срібний Бор і берег Істрінського водосховища, в Києві - пляж Оболонь, в Одесі - пляж Тихий, в нудистському списку є також Алушта, Орджонікідзе і Геленджик. Але хіба ж тут розвернешся? Місцеві тицяють пальцем і дивляться як на ненормального, міліціонери так і норовлять забрати в кутузку за порушення громадського порядку. Тому, щоб відчути всю принадність демократії та толерантності, натуристи виїжджають за кордон.