400 британців встановили рекорд, скупавшись голяка в холодному морі

Британські нудисти побили рекорд: 400 голих активістів кинулися в холодне море. Щоб домогтися фіксації свого рекорду, учасникам акції довелося увійти у воду по пояс і простояти там по 10 хвилин.

Британські нудисти, зібравшись на пляжі, влаштували масовий сеанс купання в холодному морі. У неділю на узбережжі Уельсу в море зайшло 400 осіб без плавок та купальників,
в той час як попередній рекорд зафіксував лише 250 нудистів. Учасники акції з'їхалися з усього Сполученого Королівства, а також з інших країн світу, на пляж Росії, що на півострові Говер. Тепер акція чекає офіційного підтвердження від редакції книги Гіннесса. Автор ідеї, Інтернет-редактор Елісон Пауелл, заявила, що все пройшло чудово, адже очікувалося всього 300 осіб, приїхало ж на 100 більше. Та й пляж виявився дуже красивим. Його вибрали завдяки протяжності і віддаленості від цивілізації. Щоб домогтися фіксації свого рекорду, учасникам акції довелося увійти у воду по пояс і простояти там по 10 хвилин.

Температура води там вранці сягала лише 12 градусів Цельсія. Але, хоча купальщики тремтіли від холоду, вони залишилися дуже задоволені. Ліззі Уайт 25 років заявила виданню The Wales Online: "Я прилетіла сюди з Австралії через Бразилію - про що я думала? Але мене так розвеселило і підбадьорило - зірвати з себе одяг і пірнути у хвилі, навіть незважаючи на те, що вода виявилася набагато холоднішою, ніж та, до якої я звикла".

29-річний Стів Ебселом зізнався, що йому було важко зважитися на участь у такій події, адже він ніколи не купався голяка. Але він теж не розчарувався. "Я дуже гордий тим, що допоміг встановити новий світовий рекорд. І буду про це розповідати своїм онукам", - заявив він. А от 39-річна Сью Джонс вже здійснювала подібні "подвиги" у Греції та Іспанії. Тому фотографію своєї пригоди в Уельсі вона викладе на Facebook. Нудисти пірнули в море не тільки для розваги - своїми звільненими від одягу тілами вони хотіли привернути увагу громадськості до проблем лікування раку і збирали гроші на Раковий центр імені Марії Кюрі, а також до фонду National Trust, розраховуючи отримати близько 5000 фунтів стерлінгів.

tsn.ua